Bad

Hund i balja

Hur ofta kan man bada en hund?

Förr i världen när gårdshunden låg ute i alla väder var det ett vettigt argument, då behövde hunden ha en fetare päls som kunde stå emot vind o kyla.

Idag är hunden en familjemedlem, lever inomhus, promenerar i staden, går på saltade trottoarer på vintern och en annan pälsvård krävs.

Hundbad med tovig hund

Innan man badar en hund måste den vara genomborstad. En tovig hund som genomgår ett hundbad blir inte ren och schampoot fastnar i tovorna. Fukten gör att tovorna drar ihop sig och blir mycket svåra att reda ut efter badet.

Använd rätt hundschampo vid hundbad

Ett hundbad kan utföras ofta om man använder hundschampo av bra kvalité. Det är olika PH-värde på hund och det är viktigt att hunden badas i ett hundschampo med rätt pH-värde för att inte störa hudens naturliga balans.

Kemikaliefritt hundbad

I trimmet använder vi några olika schampo, ett är baserat på grönlera, det är helt fritt från kemikalier och återfuktar alla typer av pälsar, ett annat med havremjöl- för hundar med klåda. De hundar som schamponeras ofta behöver balsam som återsluter fjällen i strået.

Även slitna och långa pälsar behöver balsam, som gör dem blanka och smidiga. Det finns medicinska schampo för hundar med hudproblem.